четвер, 26 березня 2015 р.

Оголошення

           4 квітня 2015 р. в парку «Загребелля» в районі телевишки відбудеться Чемпіонат Тернопільської області з легкоатлетичного кросу серед дорослих (1995 р.н. і ст.), юніорів (1996-97 р.н.)  та юнаків (1998-99, 2000-2001, 2002 р.н. і мол.)


        Початок змагань о 12.00

середу, 25 березня 2015 р.

Тернопільська легкоатлетка Русаліна Поворознюк стала бронзовою призеркою чемпіонату України

Вихованці тренера Тернопільської обласної ДЮСШ «Колос», учасниці трьох літніх Олімпіад Віри Михайлівни Зозулі представили Тернопільщину на чемпіонаті України зі спортивної ходьби. Такі змагання відбулись в Івано-Франківську.
Найвдалішим виявився виступ тернополянки Русаліни Поворознюк (на фото перша) на двадцятикілометровій дистанції. Подолавши дистанцію за 1 годину 39 хвилин 3 секунди, Русаліна виборола бронзову нагороду та виконала норматив Майстра спорту України.

Ще одна тернопільська спортсменка  Ольга Стадник на цій самій дистанції з результатом 1 година 51 хвилина 42 секунди посіла сьоме місце.
Назар Савків на десятикілометрівці серед юніорів подолав дистанцію за 50 хвилин 17 секунд, показавши п’ятий результат. На такій же дистанції серед юніорок Крістіна Поворознюк з результатом 51 хвилина 52 секунди посіла сьому сходинку в протоколі змагань, а Валентина Іваницька – одинадцяте місце з результатом 55 хвилин 19 секунд.
Назар Шилівський на трикілометровій дистанції серед юнаків посів восьме місце з результатом 16 хвилин і 11 секунд.
Ще дві вихованки ОДЮСШ «Колос» – Олександра Франків та Софія Павловська –дебютували на цих змаганнях, відповідно, з двадцятим та тридцять першим результатами на двокілометровій дистанції серед дівчат.
У командному заліку тернополяни набрали 229 очок і посіли сьоме загальнокомандне місце.

Організатори змагань подбали про гарний настрій учасників чемпіонату – у кінотеатрі «Люм’єр» в Івано-Франківську силу українського духу юним спортсменами та їхнім тренерам подарував гурт «Полюс».

З сайту Управління з питань фізичної культури та спорту

Не Іванів день

    Чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні, який відбувся в столиці Чехії Празі, на жаль, не приніс лаврів лідеру тернопільської «королеви спорту» Іванові Стребкову. В одному з півфінальних забігів на 3000 метрів не зміг продемонструвати всіх своїх кращих рис і участі в суперечці за нагороди не брав. Із результатом 8 хвилин 09,04 секунди посів підсумкове 21-ше місце.
    Натомість у Цюрупинську на Херсонщині, де відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу, одна медаль поповнила скарбничку збірної області. В забігу юніорок на шість кілометрів друге місце виборола Оксана Пиж, яка в Тернопільській ОДЮСШ займається під керівництвом Ольги Стефанишиної. Непогано виступили також деякі інші наші земляки. Сьомими фінішували ще двоє підопічних Ольги Стефанишиної: Руслан Даньків з ОШВСМ — у суперечці дорослих на чотири кілометри, Христина Паньків з ОДЮСШ — у забігу дівчат старшої вікової групи на два кілометри. А дев’ятим у бігу юніорів на вісім кілометрів став Назар Даньків. Нарешті в головному забігу чоловіків на десять кілометрів десятку кращих замкнув підопічний Богдана Дуди Іван Іщук з ОДЮСШ.
    Варто також відзначити доволі непоганий дебют на всеукраїнських змаганнях любителів бігу пересіченою місцевістю юних підопічних Ігоря Чайки з Тернопільської районної ДЮСШ. Дистанцію довжиною один кілометр десятим завершив Володимир Стельмах, чотирнадцятою — Ольга Славська, п’ятнадцятим — Максим Куп’як, вісімнадцятим — Арсен Мархевка.
На завершення ж — слова щирої подяки директору Тернопільського ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі Андрієві Каплуну, який потурбувався про належні умови підготовки до відповідальних стартів учнів підпорядкованого навчального закладу Оксани Пиж, Назара Даньківа, Христини Паньків.
Л. ДАХНОВСЬКИЙ.

«Вільне життя плюс», №22 (15654) від 20.03.2015 р.