четвер, 23 червня 2016 р.

Медалі тернопільських «королев» спорту

«Хто поїде до Ріо?» Під таким гаслом у Луцьку з 16 до 19 червня проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. На Волині зробили все для того, щоб якомога більше спортсменів виконали нормативи і потрапили на Олімпійські ігри або на чемпіонат Європи в Амстердам. А організацією змагань довели: те, що ще рік тому комусь здавалося неможливим, насправді можливе. І якщо у нас і раніше були спортсмени світового екстра-класу, то тепер і у них, і у нас з’явилася можливість виступати і насолоджуватися, без перебільшення, турніром європейського рівня. У Тернопільській обласній федерації легкої атлетики, звісно, сподівалися на успішний виступ і кількох  наших відомих спортсменів. Однак підійти до змагань в оптимальній формі їм, вочевидь, не вдалося. В тому ж стипль-чезі на 3000 м Іван Стребков з результатом 9.02,25 сек  фінішував п’ятим серед українців. Не зміг поборотися за медалі й у бігу на 5000 метрів, показавши  також п’ятий час (14.18,57 сек). У секторі для метання диску Іван Панасюк з найкращим результатом завершив кваліфікацію. Однак під час фіналу конкуренти зуміли значно додати,  а Іван пославши снаряд практично в ту ж саму точку, фінішував шостим (56.64 м). Ще на одну сходину нижче розмістився в підсумковому протоколі після чоловічих стрибків у довжину Сергій Крук. Ніби й непоганий, як для себе, політ продемонстрував у найкращій спробі — 7 метрів 60 сантиметрів. Але щоб завоювати медаль на цих змаганнях, потрібно було долати восьмиметровий рубіж. У цьому ж секторі варто відзначити і Дмитра Чорноту, який виборов п’яте місце в потрійному стрибку (15.53 м). Руслан Даньків в бігу на 1500 м показавши в попередніх забігах четвертий результат (3.51,72 сек) в фіналі був тільки одинадцятим.   І якщо  дорослим нашим спортсменам не все вдалося на цьому св’яті легкої атлетики то порадувала молодь. Перше місце серед молоді та друге серед дорослих, з результатом 9.59,56 в бігу на 3000м з/п виборола студентка  ТНПУ ім.В.Гнатюка - Стребкова Наталя.Також перше місце в метанні спису (53.62 м) за студенткою ТНЕУ Фетіскіною Тетяною,  четвертою в метанні молота (50.74 м)  була ще одна студентка ТНЕУ Ніконенко Вікторія. П’яте, сьоме та восьме місця за студентами  ТНПУ ім.В.Гнатюка – Більчак Оксаною (800м-2.11.89 сек), стрибунів в висоту Стефанишиної Христини (175см) та Хоми Олександра (200см).      Команда Тернопільської області набравши 480 очок в загальному заліку серед усіх команд України п’ятнадцята.
Чемпіони України серед молоді Тетяна Фетіскіна  та Наталя Стребкова

неділю, 12 червня 2016 р.

Медаль тернопільської штовхальниці ядра



     Федерація легкої атлетики Тернопільської області вітає молодого тренера з метань обласної ДЮСШ Шмуляєву Галину з першим вагомим успіхом на Всеукраїнських змаганнях; на чемпіонаті України з легкої атлетики, який знову проходив в Кіровограді, показавши результат 10.82м в штовханні ядра серед дівчат 2001 р.н. і молодше, її учениця Мітюрьова Вікторія  виборола бронзову нагороду. Друга її підопічна Гривняк Наталія з результатом 10.05м стала сьомою. В змаганнях серед юнаків  Павлик Іван, та Жук Андрій метнувши спис на 35.41м  та 31.00м зайняли  дев’яте та одинадцяте місце. Щодо інших наших учасників, то вихованець ще одного молодого тренера Данилюка Олега (ОДЮСШ «Колос»)  - Трач Вадим, в фінальному забігу на 400м перетнув лінію фінішу шостим (55.11сек).  Також шостою з хорошим результатом  2.23,44сек в бігу на 800м  стала Усенко Олександра (тренер Кирилюк Василь, Шумськ), а Купяк Максим (ДЮСШ Тернопільського р-ну, тренер Чайка Ігор) на цій же дистанції з часом 2.09,11сек став одинадцятим.


середу, 8 червня 2016 р.

Три золота та срібло легкоатлетів юніорів



         В м. Кіровограді  7-8 червня на Командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів наші спортсмени показали високі результати. Пославши ядро на 18.02 м  вихованець Бучацької ДЮСШ  та обласної ШВСМ, студент ТНПУ ім.В.Гнатюка - Карюк Іван (тренери Чуба І.В.,Васірук М.С.) вчергове довів, що  є на сьогодні найкращим  юніором серед штовхальників ядра в Україні. Четверте місце в цьому виді з результатом 15.94 м виборов Шилівський Олександр (ОДЮСШ «Колос» тренери Панасюк І.В.,Данилюк О.І.). В спортивній ходьбі на 10000 м Поворознюк Крістіна (ОДЮСШ «Колос» тренер Зозуля В.М.), зафіксувавши показник хронометра на позначці 50.07,77  сек, здобула перше місце та перевершила норматив для  участі в чемпіонаті Світу серед юніорів, який відбудеться 19-24 липня в м. Бидгощ (Польща).
          Ще одне золото з результатом 2.12,12 сек в бігу на 800м  виборола ще одна наша талановита спортсменка Більчак Оксана (ОДЮСШ тренери Стефанишина О.В., Небельський В.Р.), а срібло в естафетному бігу 4х100м (42.75 сек) за вихованцями  Васірука Михайла (ОДЮСШ «Колос»)  в складі Підліпчука Олександра, Допти Володимира, Сенчука Віктора, Удодова Руслана. З четвертим часом 9.45,51 сек  закінчив біг на 3000м з/п  Гнатюк Олександр (ДЮСШ Тернопільського р-ну,тренери Стефанишина О.В., Чайка І.Б.). Пятою, подолавши планку на висоті 170 см, стала Стефанишина Христина (ОДЮСШ «Колос»,тренер Кармелюк Є.Т.).