четвер, 28 травня 2015 р.

До медалей ще би й нормативи

Починаючи з минулої суботи на сучасній легкоатлетичній арені в Кіровограді тривають іспити кращих молодих майстрів «королеви». Спочатку юніори 1996—1997 років народження сперечалися за нагороди командного чемпіонату України. Найбільше порадувала учениця Тернопільського ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі Оксана Пиж. Вихованка тренера обласної ШВСМ Ольги Стефанишин перемогла в бігу на 5000 метрів.
Натомість донька останньої Христина, нині вже студентка Тернопільського національного педагогічного університету, вдруге поспіль на всеукраїнських стартах підкоривши планку на висоті 175 сантиметрів, фінішувала другою в секторі для стрибків у висоту. Після виконання нормативу кандидата в майстри в планах підопічної Євгена Кармелюка з ОДЮСШ «Колос», звісно, і майстрівський рубіж. Але для початку необхідно здолати 180 сантиметрів.
Третю ж медаль до скарбнички збірної поклала Крістіна Поворознюк — «бронза» в спортивній ходьбі на 10000 метрів. Це ще один майбутній працівник ресторанного сервісу і торгівлі, яка разом зі старшою сестрою Русаліною в ОДЮСШ «Колос» переймає досвід у Віри Зозулі. Залікові очки принесли також ще двоє стрибунів у висоту — Юлія Лукачат (дев’ята) і Олександр Хома (дванадцятий). А ось Назарові Даньківу потрапити до числа кращих поки що не вдалося ні в бігу на 800, ні на 1500 метрів.
Тим часом практично відразу після юніорського стартував чемпіонат України серед молодих спортсменів до 23-х років, який саме сьогодні, 29 травня, завершується. Окрім боротьби за медалі, кращі його учасники мали перед собою також завдання впоратися з нормативами, які б дозволили кваліфікуватися на липневий чемпіонат Європи в столиці Естонії Таллінні.
І вже в стартовий день відразу двоє тернополянок забронювали за собою місця в молодіжній збірній України. Студентка національного педагогічного університету, майстер спорту Наталія Солтан, з якою в обласній ШВСМ працюють Юрій Рикалов і Олександр Степанюк, хоч у бігу на 5000 метрів і фінішувала другою, навряд чи може бути незадоволеною. Адже показаний результат — 16 хвилин 18,47 секунди — кращий і за кваліфікаційний норматив, і за норматив майстра спорту на цій дистанції, який підкорила вперше. Та ще й — новий рекорд області. Не менше емоцій і в студентки національного економічного університету Тетяни Фетіскіної. Метнувши спис на 53 метри 61 сантиметр, вихованка Василя Яковіва теж виборола «срібло» і путівку на континентальну першість.
А ще однієї срібної медалі позавчора удостоївся студент національного педагогічного університету Сергій Крук. Щоправда, зі стрибком у довжину на 7 метрів 36 сантиметрів вихованець Михайла Васірука до когорти збірників не потрапив. Відзначу також шосте місце в бігу на 5000 метрів ще одного майбутнього педагога Наталії Олійник. Учора ж скористатися шансом потрапити до національної команди мала і студентка ТНПУ Оксана Ралько, яка нині тренується в Києві. До фінального забігу на 400 метрів, щоправда, потрапила з доволі далеким від кваліфікаційного четвертим часом.
Л. ДАХНОВСЬКИЙ.
«Вільне життя плюс», б/н від 28.05.2015 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар