пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Легкоатлет Сергій Крук – бронзовий призер чемпіонату України

Двоє поспіль легкоатлетичних змагань відбулись у Запоріжжі – командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні та чемпіонат України серед юнаків 1999 років народження. Честь Тернопілля на цих стартах відстоювали дев’ять дорослих та дев’ять юних спортсменів. У стрибках в довжину з результатом 7 м 58 см бронзову медаль на командному чемпіонаті виборов Сергій Крук (обласна ШВСМ, тренер Михайло Васірук).
У бігу на 60 метрів Олег Данилюк з результатом 6.91 с на цих змаганнях був шостим (ШВСМ, тренер Михайло Васірук). Восьме місце посіли Христина Стефанишина у стрибках у висоту, яка показала результат 170 см (ДЮСШ «Колос», тренер Євген Кармелюк), та Оксана Ралько у бігу на 400 метрів з часом 56.95 с (паралельний залік Тернопіль-Київ, тренер Олександр Степанюк).
У стрибках в висоту з результатом 2 м Віктор Ворко був десятим (тренер Євген Кармелюк, ДЮСШ «Колос»), а представник обласної ДЮСШ Андрій Галасюк у бігу на 3 тисячі метрів з перешкодами з результатом 6.38,3 с посів одинадцяте місце (тренер Ольга Стефанишина). Також у змаганнях виступали Віктор Сенчук (ШВСМ, ФСТ "Колос", тренер Михайло Васірук) та Руслан Даньків (ШВМС, ФСТ "Динамо", тренер Ольга Стефанишина), яким не вдалося потрапити до 12-ки кращих.
Щодо виступів юнаків, то, як розповів відповідальний секретар Федерації легкої атлетики області Леонід Дахновський, найкраще проявив себе Вадим Гулько у бігу на 60 метрів. Спортсмен вперше брав участь у змаганнях всеукраїнського рівня і, показавши результат 7.15 с, що відповідає вимогам першого розряду, вийшов у фінал з другим часом. Однак відсутність досвіду не дала Вадимові змоги реалізувати свій потенціал у фінальному забігу, відтак спортсмен посів восьме місце.
Сьомим у бігу на 3 тисячі метрів став Олександр Мельник, для якого ці змагання також стали дебютними. Його результат – 9.31,04 с. Руслана Муравська у стрибках в висоту з результатом 1 м 50 см посіла 13 місце.
Загалом, за словами Леоніда Дахновського, чемпіонат у Запоріжжі зібрав дуже багато учасників з різних областей України. Так, скажімо, у бігу на 200 метрів на старт виходило 102 юнаки і 103 дівчини, у бігу на 60 м – 66 юнаків, 67 дівчат. Відтак конкуренція була досить високою, тому і результати тернопільських спортсменів треба оцінювати саме в цьому ракурсі. Отож, у бігу на 60 м Віталій Рибій з результатом 7,50 с був 25-м, у бігу на 60 м Олександр Підліпчук з результатом 7,44 с – 18-тим, у бігу на 800 метрів Юрій Цибульський посів 28 місце (результат 2.10,71 с), а Андрій Павлик – 30 місце (результат 2.11,65 с). Непогано показали себе наші спортсмени в естафеті 100х200х300х400 метрів: команда, у якій виступали Вадим Гулько, Віталій Рибій, Олександр Підліпчук та Юрій Цибульський зайняла 11 місце (результат 2,14.8 с). Додамо, що Вадим Гулько, Віталій Рибій, Олександр Підліпчук, Руслана Муравська – вихованці ДЮСШ «Колос», тренери Наталя Гавронська, Михайло Васірук та Олег Данилюк, Юрій Цибульський та Андрій Павлик представляють ДЮСШ Тернопільського району, яких тренує Ігор Чайка, Олександр Мельник – вихованець Зборівської ДЮСШ, тренер Володимир Небельський.
Загалом, як стверджує Леонід Дахновський, зимовий період – не найкращий час, щоб тернопільські легкоатлети змогли вповну продемонструвати свій потенціал, оскільки у нас недостатньо умов для тренування в приміщенні, і відповідні можливості для підготовки є лише в літній період. Тим більше, що через хворобу на змагання до Запоріжжя не мали змоги поїхати більш досвідчені спортсмени – призери чемпіонатів України Василь Макух, Інна Ткачук, Назар Савків. Однак у тернополян ще буде не одна можливість спробувати свої сили і виступити якнайкраще. Так, 12-13 лютого в Сумах пройде чемпіонат України серед юніорів, 12-14 лютого у Мукачево – чемпіонат України з метань, 17 лютого у Києві відбудеться Кубок України з легкої атлетики, 25-27 лютого в Сумах  – чемпіонат України з легкої атлетики, 5-6 березня в Івано-Франківську - чемпіонат України зі спортивної ходьби.  Відтак, будемо сподіватися на успішні виступи тернопільських атлетів.
З сайту Управління з питань фізичної культури та спорту

Немає коментарів:

Дописати коментар