суботу, 27 лютого 2016 р.

Вдале закінчення зимового легкоатлетичного сезону

     Протягом трьох днів в легкоатлетичному манежі УАБС в м. Суми проходили основні змагання зимового сезону – Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. Ці змагання мали статус відбіркових для участі в Чемпіонаті світу 17-20 березня ц.р. в м. Портленді (США). Хоча тернопільським легкоатлетам не вдалося туди потрапити (досить високі були кваліфікаційні нормативи), вони виступили гідно, виборовши загалом 8 медалей.
      Золоті медалі в бігу на 3000 м з перешкодами вибороло подружжя Стребкових, Іван та Наталія, показавши результати 8.40,67 та 10.09,08 сек., стали переможцями. Наталія паралельно виборола ще перше місце в змаганнях серед молоді, а Іван, змагаючись напередодні в гладкому  бігу на 3000 м  з результатом 8.08,96 сек., став бронзовим призером. Тренують їх Рикалов Юрій та Степанюк Олександр.  З результатом 7.71 м  в стрибках у довжину, вихованець Михайла Васірука - Крук Сергій, також виборов бронзову медаль. Продемонструвавши тактичну майстерність в бігу на 1500 м, з результатом 3.54,87 сек. третє місце за Даньківим Русланом (тренер Стефанишина О.В.). Усі призери представляють обласну ШВСМ та товариства Колос та Динамо.
     Оксана Ралько (тренер Олександр Степанюк, ОДЮСШ «Колос»), повернувшись з м. Києва до рідних пенатів, поступово відновлює свою бойову форму. В фінальному забігу на 200 м з результатом 25.18 сек., виборола срібну медаль серед молоді  та зайняла четверте місце серед дорослих спортсменів; а наймолодша наша учасниця 1998 р.н., вихованка Зборівської ДЮСШ - Оксана Більчак (тренер Ольга Стефанишина, ОДЮСШ МОН), вперше виконала норматив кандидата в майстри спорту України в бігу на 800 м, пробігши за 2.14,07 сек., стала бронзовою призеркою.
    П’ятою в стрибках у висоту  серед молодих спортсменок, подолавши планку на висоті 170 см,  стала Стефанишина Христина, а Олег Цебринський в бігу на 200 м з результатом 22.75 сек. став сьомим (тренери Кармелюк Євген та Васірук Михайло
ОДЮСШ «Колос»). Не все вдалося в змаганнях з потрійного стрибка нашому досвідченому спортсмену - Чорноті Дмитру; показавши результат 15.26 м, зайняв девяте місце.         
    Бажаємо нашим легкоатлетам успішних стартів і в літньому періоді. 

Немає коментарів:

Дописати коментар