середу, 24 лютого 2016 р.

До чемпіонату готові

IMG_5219
Перед чемпіонатом України з легкої атлетики в приміщенні, який через тиждень відбудеться в Сумах, проведені в середу, 17 лютого, старти Кубка України стали для багатьох відомих спортсменів хорошою нагодою перевірити власні сили перед турніром, на якому визначатиметься склад збірної держави на зимовий чемпіонат Європи. Одноденні змагання в манежі Київської ШВСМ засвідчили і непоганий рівень спортивної форми кращих легкоатлетів Тернопільщини. 
P1280709У новій для себе дисципліні — стипль-чезі — подружжя майстрів спорту Івана і Наталії Стребкових стали переможцями в бігу на 2000 метрів. Причому обоє підопічних заслуженого тренера України Юрія Рикалова і Олександра Степанюка вклалися в норматив кандидата в майстри і доволі впевнено виграли в найближчих конкурентів. Не має підстав бути незадоволеним і майстер спорту Сергій Крук. Уродженець Лановеччини, вихованець обласних ФСТ «Колос» і школи вищої спортивної майстерності під опікою заслуженого тренера України Михайла Васірука прогресує ледве не від старту до старту. За тих умов підготовки, що існують у Тернополі, встановити вже в лютому нове особисте досягнення (7 метрів 76 сантиметрів) — чогось таки та вартує. В нагороду — срібна медаль.
IMG_6550Відзнаки такої ж проби в секторі для потрійного стрибка удостоївся ще один вихованець сільського товариства, майстер спорту Дмитро Чорнота. З досвідченим атлетом займається Євген Кармелюк. А тренера Тернопільської ОДЮСШ Ольгу Стефанишину потішила її підопічна із ШВСМ Наталія Олійник — третє місце в бігу на 3000 метрів. Вагомі залікові очки привнесли до загального доробку збірної і стрибунка у висоту Христина Стефанишина (тренер Євген Кармелюк) та бігунка на 400 метрів Оксана Ралько (Олександр Степанюк). Обоє в своїх дисциплінах вибороли п’яті місця. А також ветеран тернопільського спорту, тренера ОДЮСШ «Колос» Віра Зозуля, яка в спортивній ходьбі на 3000 метрів виборола шосте місце, підкоривши навіть норматив першого розряду. Справді, не старіють душею і тілом ветерани. Не забудемо також про десяту позицію серед висотниць ще однієї підопічної Євгена Кармелюка Юлії Лукачат. І її залікові бали посприяли певною мірою тому, що збірна області в загальнокомандному заліку виборола високе шосте місце серед 26-ти команд.

IMG_8434   P1300179
А напередодні в Мукачеві на Закарпатті визначилися лауреати зимового чемпіонату України з легкоатлетичних метань. І там наші земляки не залишилися без нагород. Срібну медаль у метанні спису виборола студентка Тернопільського національного економічного університету, майстер спорту Тетяна Фетіскіна — 52 метри 23 сантиметри. Непогано виступили  також дискобол, майстер спорту Іван Панасюк з Тернопільського обласного ФСТ «Колос» і ще одна студентка згаданого вишу, підопічна Василя Яковіва, метальниця молота Вікторія Ніконенко. В обох — п’яті місця.
На фото: вгорі — і знову є підстави для радощів в Івана і Наталії СТРЕБКОВИХ; медалі Кубка України завоювали також Сергій КРУК, Дмитро ЧОРНОТА і Наталія ОЛІЙНИК, а Іван ПАНАСЮК поки що на шляху до п’єдесталу.
Фото Андрія ПАНЬКЕВИЧА, автора та з архіву «Вільного життя плюс»
З сайту "Вільне життя"





Немає коментарів:

Дописати коментар